Aprendre a canviar pensaments i emocions

Us heu preguntat mai per què de vegades les persones davant d’una determinada situació se’ns desperten unes emocions i no unes altres, o per què de vegades se’ns fa tant difícil canviar una actitud que sabem que no ens és útil, però seguim, dia rere dia, amb el mateix sense poder fer-hi gaire res?

Quan vaig descobrir com funcionava el nostre subconscient vaig trobar la resposta. El subconscient és una part de la nostra ment que funciona sola, no la controlem de forma conscient i sovint no sabem quins pensaments ni quines emocions són les que emmagatzema. El subconscient fa funcionar, sense que ens n’adonem, totes les funcions vitals del nostre cos. Però no només això, sinó que la majoria dels nostres hàbits, actituds i reaccions són dirigides per la ment subconscient.

El subconscient pot fer moltes funcions alhora sense que nosaltres ho dirigim. I té una capacitat immensa per enregistrar tot el que ens passa i tot el que passa al nostre voltant. Té tota la nostra vida enregistrada: percepcions, emocions, pensaments, interpretacions del que ens està passant…  Això inclou pensaments i emocions de situacions que no vam saber gestionar, vivències que ens van danyar o ens van causar un fort impacte emocional, creences sobre com és un mateix i sobre la vida que segurament es van formar en una edat on encara no érem prou conscients per saber interpretar adequadament la realitat.

I ara d’adults ens trobem que estem vivint uns patrons emocionals i unes actituds que no ens agraden o no ens serveixen pels nostres propòsits. Ens troben encallats en unes reacciones o en unes emocions i no sabem com canviar-les. I per més que ho intentem i lluitem en contra, quan tornem a estar davant la mateixa situació…. patapam! tornem a reaccionar igual.

Això ens passa perquè la forma que tenim d’afrontar la situació és una resposta directa del nostre subconscient. És un hàbit automàtic. I en molts casos és un sistema de defensa per no tornar a experimentar el dolor original.

Un exemple pràctic podria ser el d’una persona que sempre que li porten la contrària s’enfada molt. Per més que ella vulgui acceptar que hi ha altres opinions i punts de vista, i segurament sap i reconeix que és així, quan arriba el moment, la reacció automàtica és més forta que la seva capacitat de raonar la situació.

El subconscient no raona, actua. I davant la situació respondrà tal i com sempre ho ha fet, a menys que puguem resoldre el motiu que va generar aquest tipus de reacció. Si solucionem o aconseguim interpretar diferent la causa que va crear tot aquest patró de resposta, ens podem alliberar del conflicte i canviar la resposta que estem donant.

I com es fa això? És la pregunta del milió! Moltes psicoteràpies van encaminades a resoldre conflictes interns que ens estan dificultant el nostre dia a dia. Però podem estar molt de temps investigant les causes o intentant fer canvis sense realment trobar una solució real.

Però hi ha altres maneres més ràpides i realment eficaces per transformar el nostre subconscient i donar-li la forma que ens permeti estar millor amb nosaltres mateixos i amb els nostres objectius. Jo utilitzo la tècnica Mètode Integra:

  • Per un cantó aquest mètode permet alliberar i eliminar els bloquejos emocionals. És a dir, totes aquelles emocions que no hem sabut gestionar en algun moment o altre de la nostra vida i s’han quedat atrapades al nostre cos i les revivim de forma constant perquè no les hem pogut processar.
  • Per l’altre cantó, un cop hem eliminat aquests bloquejos, hem eliminat bona part del patró de resposta que ens està danyant. I d’aquesta manera tenim via lliure per incorporar també, amb el mètode integra, noves idees que ens permetran afrontar de forma diferent la situació. Els incorporem al subconscient, de manera que el nou punt de vista passa a forma part dels nostres mecanismes de reacció.

Durant el temps que porto treballant amb aquesta tècnica puc confirmar que és extraordinari els canvis que es poden fer!

Si us interessa transformar aspectes personals amb aquesta tècnica, aquest estiu he preparat el curs Sigues tu mateix, orientat a persones que necessiten agafar més confiança en elles mateixes i acceptar-se i valorar-se tal i com són.  M’he centrat en aquests aspectes perquè moltes de les situacions que vivim amb dificultat sorgeixen d’una falta de confiança i autoestima.

Si vols més informació del curs o de la tècnica et pots posar en contacte amb mi o consultar el programa del curs.

2016.06.10 Aprendre a canviar pensaments i emocions amb el mètode integra

Tags: , , ,

Comentaris (4)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *