Creences i emocions negatives

Quan parlem d’emocions negatives ens referim a aquelles sensacions desagradables o de rebuig que sentim cap a un fet o una circumstància. Sovint no sabem com gestionar aquestes sensacions de por, ira, ràbia, enveja, tristesa… i el que fem és amagar-les o distreure’ns amb altres coses, per no sentir-les. Però segueixen estant allà, i tornen aparèixer quan tornem a xocar amb la mateixa situació.

Mantenir dins nostre aquests tipus d’emocions fa que ens acostumem a tenir actituds i reaccions que ens danyen a nosaltres o als altres. Fins i tot ens poden provocar problemes físics, ja que les emocions negatives també deixen la seva empremta en el nostre cos.

Però si ens posem analitzar què són les emocions negatives, arribem a una conclusió interessant: són sensacions que ens informen que alguna necessitat personal no està resolta. Puc enfadar-me perquè no em valoren, puc tenir por perquè crec que em poden fer mal, puc sentir-me trist perquè les persones que m’importen no em fan cas… En la mesura que tinguéssim resolta aquesta necessitat personal: reconeixement, seguretat, confiança… deixaríem de viure la situació de forma desagradable.

El problema està quan busquem que siguin els altres els que ens omplin aquest buit personal. Si només ens podem sentir valorats, amb seguretat o amb confiança quan els altres ens ho donen, és molt probable que sempre ens sentim mancats.

Però encara podem anar més al fons de la qüestió! Ja que són els pensaments i  les creences que tenim gravades en el nostre subconscient  les que determinen la forma en que afrontem la vida. Per exemple, si jo tinc una creença personal que em diu que no sóc suficientment bo, és molt probable que amb la meva actitud mostri inseguretat, i que les meves emocions i reaccions estiguin regides per la por i la cerca d’aprovació. Aquesta creença determinarà la forma en que jo interpreti i actuï en una determinada situació.

Quan som capaços de canviar les nostres creences, comencem a veure i interpretar la vida des d’una altra perspectiva. Si jo puc assumir que tinc i confio en la meva capacitat per aprendre i millorar, puc afrontar la vida amb una nova actitud. I per exemple, ja no em lamentaré de la meva mala sort o del poc reconeixement que em fan els altres, sinó que em sentiré capaç d’actuar en la direcció que jo hagi triat, independentment de la reacció dels altres.

Existeixen tècniques per desbloquejar emocions negatives i programar noves creences que ens permetin fer-nos responsables de resoldre les nostres pròpies necessitat. Això ens permet alliberar-nos d’aquestes sensacions que pesen i ens generen negativitat i alhora ens permet incorporar una nova forma de viure, més d’acord al que necessitem.

Veient i comprovant els seus efectes,personalment recomano el Mètode Integra. És una tècnica per alliberar bloquejos emocionals i gravar noves creences que donin coherència, confiança i seguretat en un mateix.

Si t’interessa una sessió per desbloquejar emocions i programar noves creences per emprendre una vida més satisfactòria, o vols més informació sobre aquest tècnica, pot posar-te en contacte amb mi.

I també et convido a la xerrada: “Creences i emocions negatives, com podem canviar-les per viure amb més benestar” que faré el divendres 6 de maig a les 20h al Centre Espirulina de Vic, Rbla. Hospital, 8, despatx 4 de VIC (confirmar assistència – 620 27 76 49).

Creences i emocions negatives

Tags: , , ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *