Creativitat en família

En els articles sovint parlo de creativitat: la capacitat que tots tenim per crear, pensar i fer coses diferents, sigui en l’àmbit que sigui.

Avui en dia tot va ple de creativitat! Tots sabem la importància que té per avançar o fer canviar les coses, o per sentir-nos més realitzats o per fer sortir el potencial de cadascú. Però moltes vegades tot acaba en paraules i bones intencions… perquè quan apareix la creativitat, sovint sol ser un moment, com a mínim, una mica incòmode.

La creativitat trenca amb el que està establert com “normal o habitual” i això fa que una persona amb una idea creativa de vegades sigui considerada rara o il·lusa. La creativitat implica experimentar, fer proves, equivocar-se i tornar a començar. I això, moltes vegades és impensable, ja que majoritàriament busquem un resultat bonic i immediat.

Així que quan algú vol ser creatiu, ser diferent, proves coses noves o simplement experimentar, massa sovint surt alguna veu que li “això no es fa així…, això és absurd, no perdis el temps… dedica’t a coses serioses… no ho facis així… jo t’ensenyaré com es fa…”.

Hi ha moments que és interessant ajudar a aprendre, als nens o a altres persones, com es fan determinades coses. Però també cal donar espai perquè un pugui experimentar i provar-se a si mateix.

L’expressió artística és un mitjà ideal per donar aquest espai d’experimentació i creació personal.

Qualsevol tipus de disciplina artística implica un procés creatiu, i per això és perfecte per treballar la creativitat. Els projectes creatius són personals i cadascú pot desenvolupar-se com vulgui, experimentar i explorant camins diferents.

Si voleu ajudar als vostres fills a ser més creatius, permeteu-los tenir a casa aquest espai d’experimentació artística: pintura, fang, plastilina, dibuix, objectes, teles de roba, cartrons… qualsevol cosa que els permeti crear per ells mateixos. I sobretot! no cal els adults intervingueu per millorar el resultat! Deixeu que siguin ells els que explorin possibilitats i decideixin si volen canviar allò que han fet. Deixeu que el procés creatiu es converteixi en un joc on ells puguin anar provant les seves idees, encara que sigui diferent de com vosaltres ho faríeu.

I si el que necessiteu es trencar el gel i perdre la por a l’expressió artística, podeu començar a practicar la creativitat en família apuntant-vos als Tallers creatius per a pares i fills, ideals per compartir una experiència creativa i divertida amb els vostres fills.

Tallers creatius per a pares i fills - Sandra Parés

Atreviu-vos a fer el dibuix més lleig que mai us hagueu pogut imaginar… i veureu que té la seva dificultat! Veniu a fer experiments i jocs artístics al Laboratori d’Art. Endinseu-vos en l’extraordinària aventura de pintar a les fosques en una cova prehistòrica. O apreneu a utilitzar la música per expressar emocions i inventar històries.

Us apunteu a una experiència diferent? (veure Calendari de cursos)

2016.03.17 Creativitat en família

 

Tags: ,

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *